En dag i soffan

Imorgon blir det soffan för hela slanten. Vasaloppet + längdskids-VMs femmil. Mumma. Därefter ett fint tvåtimmarspass på stig och asfalt. Blir fint det.
Idag har jag inte gjort mycket. Eller rättare sagt: INGENTING. Har vart så skönt. Tänkte inte träna idag men blev så sugen på eftermiddagen att det blev ett pass. Dock ett pass utan mening och mål. Det blev ett skönt pass i den kalla Uppsalaluften.
Sängen nu snart så man är pigg till Vasaloppssatren imorgon :)

Sommarens drömpass

Har redan hittat sommarens drömpass: Gula stigen i Uppsala med bad vid Skarholmen vid vändningen :) 10 kilometer stig och skog i centrala Uppsala. Kan ju knappt bli bättre. Efter 10 km så blir det stopp med bad i Mälaren och sen hem igen. Totalt ca 20-25 km beroende på vart man startar. Någon som är sugen på att hänga med?

Dåligt väder.

För någon dag sedan så var det en lärare i lärarrummet som sa "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder". Ett uttryck som jag håller med nästan alla gånger, men inte idag. Idag var det ett förbannat dåligt väder och inte fan hjälpte det att jag hade bra kläder. När kläderna åkt på och man kör utan underställ på benen för första gången 2009 och tittar på temperaturen ute och ser 3,2 mysiga plusgrader så är livet underbart. När man en timme senare springer på Polacksbackens öppna fält med en motvind på minst 30 m/s och snöblandat regn som gör så ont att man är övertygad om att det blöder i ansiktet, då är inte livet lika underbart och man har bara några få ord i huvudet: "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder". DET VAR RIKTIGT SKITDÅLIGT VÄDER!!! Kläderna spelade fan ingen roll. Frös inte (faktiskt) men ogillade Moder Jord stark just då. Däremot var det skönt att duscha så varmt att man såg skållad ut :)

Annars har jag inte gjort så mycket idag. Kollade på The Shawshank redemption och den är ju sjukt bra trots att man vet vad som händer och hur den slutar.
Skola imorgon också och sen helg. Skönt skönt!
Hej!


Jag och min vän reflexvästen.

När jag är ute och tränar författar jag alltid de bästa blogginläggen. Oftast orkar jag inte när jag kommer hem men ska göra ett försök iaf :)
Idag sprang jag och filosoferade om min bästa vän vintertid, reflexvästen. Den är med på 95% av mina pass då jag oftast tränar i mörker. Skor, mössa och kläder byts ut med jämna mellanrum för tvätt, men aldrig reflexvästen. han är en god och trogen vän.
Okej, detta lät bättre i mitt huvud när jag spänstade runt på Stabbyspåret än vad det gör nu. Nu låter det mest sjukt. Men men.
Dags att gå igenom inför morgonens lektion sen Snärkan med Oskar!


Äntligen!

Efter flera veckor där allt som haft med träning att göra varit ett rent helvete har det äntligen lossnat. Efter sviktanade motivation, tvivlande och dålig form så hände något idag som fått träning att bli en av de roligaste sakerna igen. Förbannat bra form idag när jag tränade. ÄNTLIGEN. Trots mörker, snöpuls och backryck så kändes det som jag sprang en timme på tartan. Underbart. Längtar till vårens två stora mål, 10mila och Göteborgsvarvet. Just idag är jag stark.


Världens sämsta orienterare.




Som det känns nu så är jag nog världens sämsta nattorienterare. Slarvig med kompassen, ofokuserad och en riktig jävla HÄNGARE! Låg bara bakom och brydde mig inte, därav det lite konstiga vägvalet på låntsträckan tillbaka. Usch!
Annars så var det förbannat fint i skogen. Mossarna fick en att längta till Tisjön och dess fina, nästan igenvuxna mossar. Mumma.
Annars så var allt helvete ute i skogen.
Länk till hela kartan: https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/193241/images/2009/fiby_norra_mellan2_28293084.jpg

RSS 2.0