NPK är slut

Idag dog NPK-fabriken i Köping. Jag var på avslutningsceremonin och tittade. De hade satt upp en webkamera på bottenplan som filmade torktrumman, D-301, och via radio från paviljongen där vi satt så gav Johan Andersson order till Robert i kontrollrummet att stänga av fabriken.
Då ser man när trumman slutar att snurra och 52 års NPK-historia är över. Häftigt men lite konstig känsla för jag gillade den fabriken. Fick även med de sista konrnen av en NPK-sort, NPK 21-3-10. Den bästa sorten. Mycket bra sort.

Sen hem och läsa lite skogssport och sen ska jag strax ner och jobba lite. Blir nog TN för mig idag alltså.Ska fixa lite käk först, pannkakor. Mums.

Blev ju tvingad att skriva blogg så gör det från pappas dator, så tyvärr ingen "Dagens bild" idag.

Ingen kentrubrik idag heller, men det är fabriken värd.

Snart ledig, riktigt skönt. Ska träna som ett svin då, hurra.

Hade bra, Haepa

Att presentera ett svin

Ny dag i fabriken och NPK stod still idag igen. Började dagen med att bila ur granulatorn, alltid lite trevligt och värdelöst. Men det var inte mycket i den så det gick rätt fort. Skönt det. Sen blev det kolla runt lite i fabriken och ta det lugnt. Kollade in TN2 idag och det var ett imponerande bygge. Väldigt kompakt. Igår pratade jag med chefen och kom fram till att jag jobbar sju skift till. Slutar nu den 11 juli (12 juli 06.00). Men får inga pengar extra som några andra får. Lite surt, men det får man väl ta.

Sen har jag tränat idag. Sprang lite överallt i Johannisdal, gick riktigt segt faktiskt. Hoppas det blir bättre på mitt långpass imorgon. :) Eric Sjögren var med och der var fan inte igår han var med. Roligt att se.

I går åkte Pernilla hem också. Mycket mycket mycket tråkigt. Har verkligen vant mig med ditt sällskap så drar du bara. Fy på dig :p Men snart ses vi igen. På min födelsedag. Mamma tyckte jag skulle stanna hemma men vägrar det.

Är rätt motiverad för träning nu faktiskt. Roligt, men går rätt segt ibland men det går man väl ta. Bara jag är snabb som fan till Oringen så blir jag kung där.

Lyssnar på 747 just nu. Engelska versionen, var längesen man hörde den men den är ju sjukt bra. Såg trevliga nyheter nyss också. Kent är snart klara med sitt nya album, hurra hurra. Längtar verkligen. Ska bli så kul att se och höra de igen.

Har börjat lyssna lite på Larsa igen också. Längesen men bra musik.

Dagens bild:
193241-34
Tre snygga killar firar midsommar 2006. Magnusson, Larsson och Bäcklin.

Hej hej


Romeo återvänder ensam

Igår var der midsommar, hurra. Den firades hos Johan Eriksson och det var mycket trevligt. Många öl och trevligt folk. Många nya ansikten och det var kul. Grillade kebabspett som vi köpt på ica. De var goda fast de hade en förmåga att ramla isär när vi la de på grillen. Till det potatissallad, mimosasallad och franska örter. Mycket mycket gott. Sen blev det massa musik och lite dans. Det var trevligt. När det började ljusna begav jag och Pernilla oss hem, skönt när man nästan ser sitt hus från Johans tomt. :)

Idag har vi vart slappa och käkat pizza och kollat på friidrott på tv. Råkade somna i soffan också :p

Snart ska vi ut och gå en sväng, men vädret är ju så tråkigt.

Imorgon ska jag träna och sen ska vi åka ut till min kusin som fyller år. 9 år blir hon nu. :)

Sen har nog Pernilla smittat av sin trötthet till mig för jag är konstant seg känns det som. Usch. Är så segt.

Dagens bild:
193241-33
Grym skylt i Finland ;)

Hoj

Musik non stop

I helgen var det Jukolan viesti. Hurra, det var kul. Något som inte var kul var dock när man var ute i skogen. Dålig koncentration och dålig löpning, för mycket chans och svår jävla finsk terräng gör att man bommar mycket. Dock 14 tappade platser bara. Trodde på typ 100 st. Men men. Nästa år ska jag vara i grymt bra slag och göra bra ifrån mig. Läge för det snart. Men inte så motivierad till träning ändå. Men det blir nog bra. Hurra :D
Resan innehöll mycket skitgubbe. Tror faktiskt jag bara blev det en gång. Kanske två. Resten stod Eric och Jonas för. Sov alldeles för lite. Men det är som det ska. Sänkte första ölen i bastun kvart över sex på morgonen sen fem st till utan att dricka vatten.. Betalade sig dock när man vaknar med ont i huvet kl 10 :( Men lite sömn till (och öl) så blev det kalas. Var i slottsparken i Åbo sen och spelade fotboll. AOK var fega och spelade bara tio min mot oss. 2-1 till oss trots att de körde med skor och två Norbergare. (Gamla arbögalöpare)
Båt hem och buffe. Orkade ingen förrätt så det blev bara oxfilé och kyckling och potatisgratäng. Sen två omgångar efterrätt :p
Hyttifesti och sen upp på dansgolvet som var trångt och svettigt. Då kom resans citat: Karin W säger: Fan, det här är ju kass. Jag behöver något jävligt starkt för att det ska bli kul. Så då drar vi och Thomas ner till hytten och sänker en halv turkisk peppar. Sen var dansgolvet bra. :)

Nu är Pernilla här, det är också bra. Det bästa av allt är att vi ska springa Midsommarlopper på torsdag. Iallafall jag, får se hur det blir med min flickvän/adept. Jag är juy faktiskt personlig tränare, men verkar inte hjäpla i detta fallet :S 

Jobb idag och NPK igen. Gick bra och dagen gick fort så det var ju bra :)

Hem och nyss ätit, ska ut och träna sen men känner mig mest seg. Bra att det är klubbträning annars hade man nog aldrig kommit ut. :p

Dagens bild:
193241-32
Sju Sjukt Snygga Snubbar Som Snart Ska Springa :D
199 är bra. Bättre nästa år. :)

Visslaren

Oj, idag var jag sjukt seg när jag vaknade så jag ställde in dagens planerade träningspass. Men det gjorde inte så mycket egentligen eftersom jag inte helt bestämt mig om jag skulle träna idag el imorgon. Men nu sitter jag mest och gäspar så jag tog nog rätt beslut ändå :p

Min sista eftermiddag för denna vecka kommer strax och det är ju skönt :) Eftermiddag är bra men samtidigt gör maninget vettigt utan bara väntar på att dra till jobbet. Sen har jag punka på cykeln så den står kvar nere på Yara så måste ta bilen idag. Segt :/

Snart är det Jukola också. Hurra, var nära att skita sig ett tag men nu har det löst sig :) Ska springa fort som fan och njuta av att vara där. Sen måste jag knäppa massa kort med kameran också :)

Sen är det måndag efter det och det ska bli så kul. Längtar massa efter det. Hurra hurra hurra :D

Dagens bild:
193241-31
Jag har faktiskt ett DM-Guld i budkavle från 2005. Det var kul. Sen hade jag lite hår också. :p Sprang andra och utökade hela fem sekunder faktiskt. Men loppet var väl inte 100 direkt.

Hoj

Längesen vi sågs

Idag har jag inte gjort så mycket alls. Vaknade halv tolv (!) och var sjukt seg. Men det gick över efter en stund. Sen ut till fältspatsgruvan för träning. Vi körde hemlängtan från Släta. Var inte så hemskt i värmen som jag trodde att det skulle vara. Men vatten gick det åt som bara den. Bästa med träningen var när vi stanna vid Sundängen och badade i Västlandasjön. Hade sprungit i 1,20 och sen ner och badade. Underbart. Sen hem mot gruvan igen och det blev att vi var ute i 1,50. Mycket bra pass. Inte seg i benen alls som jag var igår. Blev några dopp i gruvan sen. Skönt skönt.

I helgen har jag inte gjort så mycket egentligen. Var och badade på Malmön igår och ut dit på kvällen för att spela lite fotboll och kubb med Johan Eriksson och några till. Riktigt mycket mygg bara. Usch.

Imorgon blir det jobb igen. :( Men längtar efter Jukola nu och sen måndagen efter mest av allt. Ska bli så roligt :)

Sen måste jag arrangera öl-ol sen. Kan bli grymt kul :)

Dagens bild:
193241-30
Taget den 22 januari 14.43. Börjar redan skymma då. Känns som 100 år sedan.

Hoj

Kevlarsjäl

Idag tog min bror studenten. Grattis, grattis. Nu är det bara lumpen kvar så är du en hel karl sen. Jag var väl ner och tittade när de sprang ut på balkongen. Oj, vad längesen det var man själv stod där. Har hänt mycket i mitt liv. Bara bra saker också. Det är alltså två år sedan man stod där och det enda man visste var att man skulle dra på sig gröna kläder en vecka senare. Så liten man var då. Ingen aning om vad som väntade. Haha, nu vet jag en som kommer säga att hon visst är stor. :p Men det har hänt mycket på två år iaf.

Annars har jag inte haft lust att skriva. Har mest pressat i solen i försök att bli brun till sommaren. Sen har jag fått en ordentlig törn i träningsmotivationen. Är det träning med klubben åker jag dit, men när det är dags att dra på sig skorna själv vill jag verkligen inte. Så tråkigt att träna då. Men imorgon blir det upp till Odenvalla som gäller. Drar nog med mig min Ipod som sällskap så kan det nog gå lite lättare. Vätskebälte är det också som gäller.

Imorgon är det sol och träning som gäller alltså. Vet inte något mer jag ska göra. Hittar nog på något kul på kvällen iaf, hoppas jag. :)

Snart 18e. Längtar så...


Dagens bild:
193241-29
Är man medlem i United får man en såhär snygg pin. Ojoj, vackert.

Grym sida. http://home.koping.net/u2820a

Tja

400 slag

Inte skrivit här på ett tag såg jag nyss. Tänkte att det var dags med en uppdatering. Jobbade ju i helgen så det var väl inte så mycket annat som hände. Pratade med Pernilla på söndagen och det var trevligt, som vanligt. Sen jobbade jag igår och jag körde fabrik, alltså NPK. :) Det var kul men var några skruvar som satt fast så det var bara att ta tag i det och bila. Skönt att jobba hårt ;)

Nyss tränat, gick bra men värmen slet hårt så jag fick släppa efter 9 km, men det skiter jag i. För fyra veckor sedan tränade inte ens jag. Så jag är nöjd att jag hände med så länge.

Jobb ikväll, går bra att jobba natt, sov till två idag så det var riktigt skönt.

Klart nu att Pernilla kommer hit efter Jukola, så kul :D Jaaa. Behövs verkligen. Längtar.

Dagens bild:
193241-28
23.57 står Kalle och diskar när vi ska till krogen. Haha.

haepa


Heavenly junkies

Helgskift igen. Fan vad jag hatar det, kom fram till att jag hatar TN också. Är så jävla svårt när något går fel, men jag börjar lära mig. Men gillar faktiskt NPK mer. Där vet man exakt hur man ska göra. Trött är jag nu också. Sovit för lite flera nätter i rad nu sätter sina spår. Men imorgon är det natt som gäller och det är bättre än förmiddag.

Imorgon ska jag träna och till läkaren på lungröntgen. Bra det.

Danmark - Sverige var en bra match, en hemsk match. Vilken underhållning egentligen. Slutet var ju bara tragiskt egentligen. Men 0-3 känns väl bra. men 3-4 hade vart det bästa.Idiot. Verkligen. Ful var han också. Domaren som vart dålig hela matchen gjorde det bra.

Sova snart och sova länge :)

Grym film på youtube :)


Dagens bild:
193241-27
Dagens bild är på gårdagens idiot.

Haepa

Längtan skala 3:1

I dag är det en tråkig och dålig dag. Känns som det mesta är värdelöst och tråkigt. Även om det finns ljusglimtar. Tack söt. Funderar för mycket, är för trött, är inte sugen på något och vill bara bort. Imorgon är det jobbhelvete igen. Upp kl fem en lördag, för vadå? Jo, åka och jobba i tolv värdelösa timmar. Fan vad tråkigt.

Det värsta av allt är att det är så långt kvar till nästa gång det händer något roligt. Jukola om hundra år och förhoppningsvis det bästa av allt måndagen efter Jukola. Men tiden lär väl gå i ultrarapid framför det.

Tränade nyss och det gick väl okej. Bitvis seg men okej. 16 st 70-20 mäktade man med iaf. Det var bra.

Tänkte på en sak som fått mig att le idag iaf. Tänkte på stranden i Halmstad när jag bygde Ströbohög. Det var kul och jag hoppas verkligen på en repris. Även om det tyvärr ser mörkt ut. Men några gånger hinner vi ses. Det är viktigast av allt.

Hade en annan rubrik nyss. "Innan allting tar slut", men kom fram till att den jag har nu passar bättre.

Talangfinal ikväll. Grymt kul :)

Dagens bild:
193241-26
När Arboga kommer i mål på Hallandsstafetten har de rivit TC ;)

Hoppas ni är gladare än  jag. Tja

RSS 2.0